3 broden, 2 potten pindakaas en chips.
Door: Jasja & Simone
Blijf op de hoogte en volg Simone & Jasja
12 Mei 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland
Waar zullen we eens beginnen..... Onze trip naar New Zealand natuurlijk, waar we zo lang naar hebben uitgekeken en dan opeens na 5 x knipperen voorbij is.
Vrijdag vertrokken er 2 reizigers (Juanita en Jasja met een backpack) en een diva (Simone met een "backpack op wieltjes") richting het vliegveld.
Eenmaal op t vliegveld aangekomen begon t gieren al. Jasja werd gevraagd of ze haar mega grote backpack even in zo'n vak kon doen met de uitmetingen van handbagage. Heel stoer gooide ze de backpack in t vak maar eruit halen ging helaas niet zo soepel. We stonden daar te stressen en te trekken aan dat ding, en Juanita trok natuurlijk helemaal rood aan. Gelukkig hebben we met een combat instructrice te maken en die kreeg hem na een paar stoten eindelijk uit t veelste kleine rot vakkie! Snel doorgelopen en vooral niet achterom kijken.
We kwamen die nacht laat in Auckland aan, snel naar ons 3 persoonskamer in het hostel (wat een luxe), gelijk naar bed wat dag 1 was gelijk een hele spannende!!
Vrijdag morgen met een gekookt eitje en een banaan op de hand op zoek naar THE Les Mills gym om dan eindelijk een Body Combat les volgen van Rachael & Dan( program directors ). Rach & Dan zijn het brein achter dit geweldige programma en presenteren dit iedere 3 maanden weer via de filmings( dvd) aan alle instructeurs over de wereld en dus ook aan Jassie.
Eenmaal aangekomen bij het Les Mills gebouw kwamen de gezonde zenuwen al snel naar boven. Tijdens de rondleiding zagen we Rachael al staan, zo blij als wat vertelde we aan onze host hoe gaaf we haar wel niet vonden waarop zei zei; Ah cool ik zou jullie meteen even voorstellen. Nouuuuuuuuuuu we werden al helemaal gek natuurlijk!
Voor dat ik op reis ging heb ik van mijn Combat groep een boekje vol met foto's en lieve woorden gekregen, en die wilde ik heel graag voor hun laten signen door Rachael. We stelde ons voor en hadden echt een relaxed gesprekje. Toen Simone en Juanita al richting de zaal waren vroeg ik of ze het boekje wilde ondertekenen, ze vond het echt helemaal geweldig en heeft iedere bladzijde zelf bekeken. De les was echt knalleeennnnnn en bij nr 2 werd "The Netherlands" even geroepen! Wat gaaf is dat het naast de filmings gewoon een normale sportschool is waar de microfoon er even mee stopte en er ook gewoon beginners in de les staan, kortom een te vette ervaring!
Na de les was t tijd om onze huur auto op te halen. We zaten natuurlijk alweer helemaal in de stress over alles wat ze zouden vragen over verzekeringen, borg van 2000 dollar dat we misschien net m'n z'n 3e bij elkaar zouden kunnen rapen en natuurlijk het links rijden. We hadden daarom ook besloten om net te doen of we alles wisten en na heel veel ja knikken konden onze road trip met onze vriend op wielen beginnen! Juanita was de stoere chick die eerst rechts achter t stuur mocht zitten en aan de linkerkant van de weg mocht rijden. Na aardig wat zweet momentjes hadden we 't eindelijk onder de knie! Onze eerste bestemming? : De supermarkt!! We gingen helemaal los met z'n 3e en bier was natuurlijk t eerste wat in ons karretje lag..daarna volgde Brood, potten pindakaas, chips en oh ja 1 kiwi voor onze gezonde Jas.
Onderweg zagen we al snel wat voor een mooie natuur NZ heeft. Van mooie meren, watervallen tot oerwoud, mooie stranden en ga zo maar door. Onze eerste bestemming was hot water beach. Dit is een plek waar 2x per dag bij laag water allemaal mensen met een schep als gekken op de zelfde plek een gat aan het graven zijn.
Dit omdat er vlak onder het zand/water een lava opslag is en je dus door te graven een hot water pool kan maken. We waren zo enthousiast dat Siem zelfs 1 voetje licht heeft verbrand, bizar hoe heet het water was en dat we daar met nog 20 anderen in het donker stonden te graven was wel een hilarische ervaring. Die avond hebben we in een super gezellig hostel geslapen met maar 1 ander jongen uit Denemarken. We hebben nog nooit zo een schoon hostel gezien en de bedden waren echt heerlijk. Die avond met z'n 4e een yatzee gespeeld en een biertje gedronken.
Dag twee zijn we na een lokale markt bezocht te hebben ( 3 kraampjes met 3 taarten en twee appels te koop) richting het plaatsje Matamata gereden. Hier ligt het dorpje Hobbiton waar the lord of the rings films zijn opgenomen. Juanita onze hobbit (fan) is toen met een tour mee gegaan en Jassie en Siempie zijn in de buurt een waterval gaan bekijken. Zo makkelijk was dat niet want het was een wandeling van een uur en dat zonder een normaal "wandel pad". (een lesje hiking skills van onze vriendin renée was erg gepast geweest)
Deze route was echt prachtig en we hebben zelfs een Silver fern geplukt ( het blaadje van NZ). Op de terug weg ging Siem iets te hard de berg af waardoor ze 2x achter elkaar uitgleed en natuurlijk precies in modder plas. (misschien had renée ons ook kunnen vertellen dat hikken op slippers niet echt de bedoeling is).
Die avond hadden we een super goedkoop motel geboekt in taupo voor maar 15 dollar p.p. Haha dit was een heel gezellig kamerTJE waar een bunkbed in stond een tv, kastje en een stoel. Verder was het onmogelijk om te staan dus de familie band werd flink getest. Je raad het al, het was lachen geblazen en hebben met z'n 3 gezellig spelletjes zitten doen met jaaaaa natuurlijk een biertje en chips erbij. Dag 3 zijn we na een heerlijk bakje koffie bij lake Taupo opzoek gegaan naar nog meer natuur miracles.
We hebben een mooie waterval bezocht en 'the craters of the moon' waar door grote lava opslagen vlak onder de grond hele pluimen stoom uit de grond kwam.
Heel bizar en na een uur er rond te hebben gelopen en erover gelezen te hebben snapte we er nog steeds niet veel van..3 blondjes? Nee hoor!
Die avond weer terug in Auckland en toen moesten we er toch maar een keer aan geloven, met z'n 12e in een kamer. Die nacht gek genoeg goed geslapen, voor de verandering een broodje pindakaas in de morgen en toen richting de gym voor de filming van BodyCombat 57! Dit was echt een geweldige ervaring en hebben na de les nog even Rachael een handje kunnen geven die ons nog herkende en zelfs onze Facebook reactie heeft geliked!! Wat wil je nog meer ?! Echt gaaf!!!
Maandag was meteen onze laatste dag in NZ, en wat voor een dag.
Het regende en was koud dus wat konden we anders gaan doen dan naar de film gaan? Iron man 3 kijken in TE relaxte stoelen, lekker voor de openhaard zitten in onze trainingsbroek met een broodje pinda kaas en een bakje koffie, we voelde ons helemaal thuis, heerlijk!
Onze laatste avond in Auckland zijn we met een studie genootje Anouk uit eten geweest en zijn daarna richting het vliegveld gereden. Omdat we om 6u ochtends Appie ( onze huur auto) weer in moesten leveren besloten we die nacht maar in de auto te slapen voor de MacDonalds,
zo als je merkt werd onze accommodatie elke dag een stukje minder..
We waren zo moe dat we niet eens welterusten hebben gezegd en zo in slaap zijn gevallen. Half 6 ochtends ging de wekker, behoorlijk verrot smeerde we snel een broodje pinda kaas, dronken een kopje koffie en gingen op naar het vliegveld.
Wat hebben we een geweldige tijd gehad met z'n drieën en wat is New Zealand een prachtig land. We willen hier zeker nog eens terug komen om het zuider eiland te doen en wie weet wel bij een filming te presenteren altijd blijven dromen!
Nu we weer terug zijn beginnen we aan onze laatste 5 weken hier in Sydney.
Simone mag nog even flink centjes verdienen bij Fast Impressions. En jassie maakt 5 dagen per week een kantoor gebouw schoon en daarnaast nog flyeren voor de sportschool.
Horen graag hoe het met jullie gaat,
Veel liefs van ons
12 Mei 2013 - 06:23
Sha:
Hey schatties! Wat een super leuke ervaring en echt niet te geloven dat jullie in een auto hebben geslapen haha! Kan niet Wachten tot we weer met z'n allen kunnen chillen! Mis jullie! Xx -
12 Mei 2013 - 10:00
Renee:
Hahhahaaah ik moest natuurlijk kei hard lachen toen ik dit las!! En hiken op sluppertjes ia natuurlijk niet zo handig dames ;) wat een heerlijk verhaal weer! Ik heb ervan genoten hoor! Hele dikke knuffel!!! Kisssss -
12 Mei 2013 - 11:18
Corianne:
Hoi meiden!
Wat goed om steeds weer te lezen hoe jullie het naar je zin hebben! Fantastisch! En wat fijn dat jullie zo veel bezoek krijgen van mensen waar jullie van houden. Blijf vooral lekker genieten !
Liefs x Corianne -
12 Mei 2013 - 18:54
Marjon De Jong:
Hallo meiden, wat een mooie, leuke en warme berichten weer,echt genieten om dit te lezen en zie het allemaal voor me!! Fijn dat jullie zo genoten hebben en hier op terug kunnen kijken als een bijzondere tijd met elkaar!!
Bedankt voor het delen, xxx tante Marjon -
12 Mei 2013 - 20:00
Padre:
Hoi Meisies
Weer een ervaring om ooit meer te vergeten.
De komende weken wordt nog ff druk voor jullie maar dat gaat goed komen.
Even doorzetten en dan een lange wel verdiende vakantie.
Wij kunnen niet wachten om daar deel van uit te maken.
Groet Padre
12 Mei 2013 - 20:41
Mama Bep.:
Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen ook al had ik al veel gehoord!!
Weer een superervaring voor in de rugzak:-) Time flies....als je geniet en dat doen jullie!!!
Dikke kusXXXX -
13 Mei 2013 - 03:28
Yoni:
Liefjes! Wat cool en heerlijk om jullie verhaal weer te lezen!
Fijn dat jullie zo genoten hebben! Blijf dat vooral doen!
Even bikkelen nog en dan Vakantie!
Hele dikke knuffel X -
13 Mei 2013 - 07:49
Tony:
Mooie verhalen weer! Veel plezier nog die laatste 5 weekjes!
Liefs uit Breedje daa! -
13 Mei 2013 - 15:27
Cat:
Hee schatjes! leuk om weer een verhaal te lezen. Noltje mist julliee!! XXXXXXXXX -
13 Mei 2013 - 23:32
Riaa:
Blondjes op een rijjj! wat leuk wat leuk wat leuk! Ik zie het al helemaal voor me! ben blij dat jullie genieten daar en leuke avontuurtjes beleven!! nog even keihard werken en centjes verdienen en dan is daar het volgende avontuur alweer het reizen!!!
Ik heb uitgerekend dat ik nog maar 6 weken stage heb dus daarna kan ik ook los gaan met reizen hier in midden amerika misschien blijft het gewoon bij nicaragua omdat hier zo te veel te beleven is!
Liefies, success de aankomende weken en ik denk aan jullieee! BESITOOOO -
13 Mei 2013 - 23:52
Anja:
Hallo lieverds, Wat een prachtige belevenissen en ervaringen. En wat een leuke manier van schrijven. We zien het helemaal voor ons. Ook mooie foto's. Heel veel plezier en sterkte met het werk de komende tijd. En dan....... Vakantie. Knuffels van de Dijkies -
14 Mei 2013 - 06:17
Laura:
Heey dutchies,
wat een leuk verhaal weer om te lezen! Geweldig!
Ik dacht jullie gaan naar Taupo voor ook een mega vette andere ervaring; Skydive!? Wastanou? Niegedaan?
Wel super he om ffies langs les mills te gaan! Leuk dat ze jullie ook leuk hebben ontvangen. Komen jullie nou ook nog in beeld?
Ff doorbikkelen en centjes verdienen en dan kan RoadtripprojectX van start gaan, wordt helemaal gaaf (heb jullie route uit betrouwbare bron vernomen :) )
Enjoy ladies!
Dikke kus -
16 Mei 2013 - 11:05
Jeannette:
Superverhaal weer meiden! Echt geweldig wat jullie meemaken.
Als ik vanavond ga combatten denk ik aan jullie. Zeker weten! :-)