Met onze voetjes in 't koude zand
Door: Jasja en Simone
Blijf op de hoogte en volg Simone & Jasja
10 Juli 2013 | Australië, Adelaide
Omdat we een hotel overnachting wilde besparen, zitten we hier nu om 4uur snachts op Perth airport te wachten op de eerste bus richting ons hostel.
Haha jep, we zijn weer in Aussie dus niet meer leven als koninginnen. Maar dit geeft ons wel mooi de tijd om weer een verhaaltje te doen over onze heerlijke tijd in Bali.
Goed nieuws.... Ubud was gekko vrij!! Het is echt een super gezellig dorpje met heeeeel veel winkels, kunst galerijen en restaurantjes. Iets buiten Ubud liggen er rijstvelden waar we een dag samen naartoe zijn getoeterd op de scooter.
Ook staat Ubud bekent om het Monkey Forest, we zijn wel apen gewend in de familie ( noemen geen namen).... Maar wat zijn die apen brutaal zeg
Ze jatten je eten, spullen en als je ze voor de gek houd dan worden ze boos en bijten ze je in je zij. Haha gelukkig niet bij ons gebeurd... wel hadden we er allebei een op onze nek zitten.
Na Ubud stond Kuta op de planning, wat bekend staat om de drukte, toeristen, veel winkels en vooral het uitgaansleven. We werden sochtends opgehaald bij ons hotel door een super rustige en aardige indonees. Tijdens de rit vertelde hij ons wat over zijn cultuur en stelde voor om even te stoppen bij een kunst galerij. Ja ja, geloof het of niet maar we zijn samen verliefd geworden op een schilderij en hebben 'm dus ook gekocht. ( een mooie aanvulling voor in Noltje).
De eerste avond in Kuta was al meteen raak. We wilde gewoon even wat eten maar werden de grootste club van Kuta binnen gesleurd met toegang tot de VIP en 2 uur gratis drank! Voor we het wisten stonden we met zn twee helemaal los te gaan op de dansvloer en hebben echt een geniale avond gehad!
De tweede dag in Kuta was het eindelijk zo ver! We zouden gaby and geordie na 7 maanden eindelijk weer zien, en dat in Bali! Ze waren veilig aangekomen en zijn gelijk gezellig met zn 4e uiteten geweest. Het voelde gelijk weer als van ouds en we raakte niet uitgepraat.
Helaas kreeg Jasja koorts en moesten we s avonds om 22.00 naar het international hospital. Ze heeft drie dagen 3 bloed testen moeten doen om te zien of ze Dengue of Malaria zou hebben. Gelukkig was dit niet het geval en was het een bacteriële infectie die met een antibiotica kuurtje verholpen kon worden. Was echt even balen dus maar ze voelt zich al weer veel beter en kunnen dus weer verder met genieten.
De laatste 2 dagen hadden we bij en heel luxe hotel geboekt in Seminyak.
(Zie foto's). Een eigen villa met een luxe slaap kamer, heerlijke badkamer met bad in de buitenlucht en een open woonkamer. We hebben natuurlijk meteen Gab en Geor bericht om ze uit te nodigen voor een gezellig avond bij ons met take away (cheaaaap) en een spelletje yatzee.
Wat was het heerlijk om 2 dagen in zo een luxe en relaxte omgeving te zijn. We zijn nu weer helemaal opgeladen en klaar voor het Aussie backpack leventje.
De laatste dag hebben wij beach club 'Patato head' gespendeerd met een zwembad die overloopt in de zee, bar in het zwembad en heerlijke lounge bedden.
Wat hebben we afgelopen 3 weken veel gezien,gelachen en genoten. De tijd is echt voorbij gevlogen en dat laat ons weer zien dat we echt moeten genieten. We gaan nu voor 3 nachtjes naar Perth waar we een leuk hostel hebben geboekt en waar we weer zelf mogen koken. Daarna naar Adelaide waar het plan is om een kleine camper voor 2 personen te huren en dan lekker knus naar Melbourne te rijden via the great ocean road.
*in t vliegtuig naar Adelaide*
Perth is een super leuke stad. Klein, schoon en rustig vergeleken met Sydney maar hebben het erg leuk gehad. We wisten natuurlijk dat t winter zou zijn maar dat het zo koud zou worden daar onder in Aussie heeft niemand ons verteld haha. Nu moeten we er natuurlijk wel bij zeggen dat we echt niks meer gewend zijn maar we hebben vakantie en dan willen jassie en siempie natuurlijk lekker in het zonnetje chillen, zo min mogelijk aan hebben en veel cocktails drinken.
We zijn elke avond bezig geweest om onze reis verder te plannen. Zoals je boven leest was het plan om langs the Great OCEAN road te rijden met een camper. We kwamen er maar niet uit, na 2 avonden achter de computer met bevroren tenen keken we elkaar aan en dachten precies t zelfde. Waarom zouden we in een camper gaan zitten, langs de kust rijden, niet in de zee kunnen zwemmen en bevriezen van de kou? Haha. Wij willen warmte!! We konden er gelukkig om lachen en zijn als een gek gaan zoeken op t internet naar een andere leuke en goedkope optie. Weather Brisbane, Weather Cairns, Weather Alice Springs....We hebben ze allemaal gehad en Alice Springs it is!!
We hebben een cheap deal kunnen vinden, even 20 uur"tjes" in de bus vanaf Adelaide. Maar voor wat zonnestralen hebben wij wel wat over! 20 uur en nog steeds in het zelfde land, we onderschatten elke x hoe groot Australie is.
In Alice Springs hebben we 3 daagse tour geboekt naar de Uluru waar we langs bekende Ayers Rock gaan en nog meer van de echte Australische cultuur zullen proeven. Na 6 dagen hebben we een super mega goeie deal kunnen vinden om terug in Melbourne te komen. Namelijk via een relocation met een campervan. Dit betekend, een camper terug brengen van locatie naar locatie voor maar 1 DOLLAR PER DAG! We hebben er 5 dagen voor dus moeten flink doorgassen, maar we hebben al met de papas en mamas afgesproken dat we alleen overdag rijden, op camings slapen en geen lifters mee nemen! Zeker een avontuur en nemen een klein omweggetje waardoor we toch langs de Great Ocean road kunnen rijden! 2 vliegen in 1 klap en hebben er helemaal zin in!
Over 2 weken zien we onze lieve familie Hoogendoorn al! Echt heeeel veel zin in!
Cheers my dears!!
10 Juli 2013 - 17:19
Kees De Jong:
Jullie maken heel wat mee in korte tijd. Straks kan je daar een boek over schrijven.
Leuke deal met die camper.Binnen kort is de familie weer kompleet het is wel
een stelletje wereldzigeuners ! Veel plezier allemaal.
Groeten uit Rozenburg ! -
10 Juli 2013 - 17:33
Sha:
Hee meiden!
Wat een leuk verhaal weer!
Inderdaad lekker doen waar je zin in hebt en stuur is een foto door van dat schilderij want ik vind het nogal wat dat ze mijn portretten daar verkopen!
Ps ik heb m'n zwembad net aangeschaft dus ik ben ook nog in de race met bruin wordeb